Fájó veszteség érte a Thalész-kört: 2020. október 18-án, életének 64. évében váratlanul, hirtelen szívmegállás következtében meghalt Jónás Lajos, a Thalész-kör egyik alapítója, vezető matematika tanára.

Jónás Lajos 1956-ban született Budapesten. A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán (ma: Esterházy Károly Egyetem) szerzett diplomát. Olyan tanár volt, aki nem ismert lehetetlent: mindenkinek meg akarta és tudta tanítani a matekot.

A főiskola elvégzése után 1980-tól először az újpesti Árpád úti általános iskolában kezdett dolgozni, ahol az alapító tanári kar tagja volt. Ezt követően 1990-től a II. kerületi Fillér Utcai Általános Iskolában tanított. Először másodállásban, majd 2000-től főállásban dolgozott a Thalész-körben, amely kezdetben egy lakótelepi konyhában fogadott néhány diákot. Munkája jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy mára egy profi kisvállalkozássá nője ki magát.

Hobbija a kosárlabda volt, fiatalkorában bíróként is tevékenykedett, az NBA mérkőzéseket mindig lelkesen követte figyelemmel.

Temetését a család kérésére szűk körben tartják meg. Azok, akik szeretnék leróni tiszteletüket, kérjük az ehhez a bejegyzéshez történő hozzászólásban, vagy az előtérbe elhelyezett emlékkönyvben tegyék meg.

A Thalész-kör munkája özvegye, Jónás Lajosné, Gabi néni vezetésével, az ő szellemében, zavartalanul folyik tovább.

Emlékezzünk rá ezzel a kis filmmel, ami 2019 januárjában készült. Az új weboldalhoz készítettünk fotókat, illetve rövidebb filmrészleteket, amelyeken tanítás közben látható.

Jónás Lajos tanít

3 Replies to “Lajos bácsi emlékére”

  1. Nagyon sajnáljuk, óriási veszteség. Nagyon kedves ember volt, sok szeretet volt benne. Gabi néninek sok erőt és kitartást kívánunk.

  2. Kedves Gabi néni!
    Mi szeptemberben ismerkedtünk meg Lajos bácsival, de Barni már az első alkalom után is boldogan újságolta, mennyire tetszett neki a foglalkozás. Néhány alkalom után már érezte, hogy sokkal jobban megy neki a matek. Lajos bácsi tanítási módszerét nagyon élvezte.
    Őszinte részvétünk, Gabi néninek sok erőt kívánunk! Novothny és Vizi család

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük